Jeleň
Chuť jelenieho mäsa je výrazná a dala by sa opísať ako mäso s príchuťou lesného ovocia a dreva, ktorá nemá obdobu a tým sa stáva vo svete chutí jedinečnou. Práve pre jej príznačnú chuť je vhodné ju kombinovať s hubami a lesnými plodmi, ktoré zvýraznia jej prirodzenú chuť . Mäso má tmavočervenú až červenohnedú farbu. Chuť mäsa sa mení podľa ročného obdobia, veku a taktiež oblasti, v ktorej dané zviera žilo a akou stravou sa krmilo. Vrchný a spodný šál sú veľmi vhodné na pečenie. Zo stehna možno narezať rezne, ktoré sú výborné na pečenie alebo grilovanie. Orech sa dá piecť v celku alebo tiež krájať na rezne. Z nadrobno pokrájaného mäsa zo spodného stehna, krku, pliecka a boku sa pripravuje výborný guláš. Krk z jeleňa je najvhodnejší na dusenie. Najkvalitnejšie mäso je zo sviečkovice a chrbta z ktorých sa pripravujú steaky a medailónky.