Jeleň

Chuť jelenieho mäsa je výrazná a dala by sa opísať ako mäso s príchuťou lesného ovocia a dreva, ktorá nemá obdobu a tým sa stáva vo svete chutí jedinečnou. Práve pre jej príznačnú chuť je vhodné ju kombinovať s hubami a lesnými plodmi, ktoré zvýraznia jej prirodzenú chuť . Mäso má tmavočervenú až červenohnedú farbu. Chuť mäsa sa mení podľa ročného obdobia, veku a taktiež oblasti, v ktorej dané zviera žilo a akou stravou sa krmilo. Vrchný a spodný šál sú veľmi vhodné na pečenie. Zo stehna možno narezať rezne, ktoré sú výborné na pečenie alebo grilovanie. Orech sa dá piecť v celku alebo tiež krájať na rezne. Z nadrobno pokrájaného mäsa zo spodného stehna, krku, pliecka a boku sa pripravuje výborný guláš. Krk z jeleňa je najvhodnejší na dusenie. Najkvalitnejšie mäso je zo sviečkovice a chrbta z ktorých sa pripravujú steaky a medailónky.

31,20 € 26 € bez DPH

14,80 € 12,33 € bez DPH

12 € 10 € bez DPH

29,15 € 24,29 € bez DPH

10,14 € 8,45 € bez DPH

9,90 € 8,25 € bez DPH

5,46 € 4,55 € bez DPH

9,40 € 7,83 € bez DPH