Aké mäso na čo použíť
Plece (pliecko)
Je vhodné prevažne na pečenie a dusenie.
Krkovica (krkovička)
Ide o sval mierne prerastený tukom, preto je mäso šťavnaté. Je vhodná na pečenie, rezne, grilovanie a údenie.
Karé
Má malý obsah tuku a je vhodné prevažne na plátkovanie, rezne a prípravu minútok.
Bok s kosťou (bez kosti)
Mäso z týchto rebier je šťavnaté a veľmi chutné. Vhodné na pečenie, grilovanie, údenie a výrobu rolád. Kosti sa dajú využíť na vývar.
Panenka (sviečkovica)
Najkvalitnejšie a najchudšie mäso. Je vhodná prevažne na prípravu minútok a medailónkov.
Môčing
Mäso je prerastené kolagénom (nie tukom, ani blanami). Je vhodná prevažne na varenie, dusenie, vývar a guláš.
Stehno
Mäso má minimum tuku. Je vhodná prevažne na výrobu šuniek, dusenie, minútkovú kuchyňu, na plátkovanie, rezne, na výrobu odrezkov a na údenie. Pri pečení je vhodné ho prešpikovať slaninou.
Celé prasiatko
Mäso je šťavnaté, krehké a takmer bez tuku. Upravuje sa pečením.