Aké mäso na čo použíť

Plece (pliecko)

Je vhodné prevažne na pečenie a dusenie.


Krkovica (krkovička)

Ide o sval mierne prerastený tukom, preto je mäso šťavnaté. Je vhodná na pečenie, rezne, grilovanie a údenie.


Karé

Má malý obsah tuku a je vhodné prevažne na plátkovanie, rezne a prípravu minútok.


Bok s kosťou (bez kosti)

Mäso z týchto rebier je šťavnaté a veľmi chutné. Vhodné na pečenie, grilovanie, údenie a výrobu rolád. Kosti sa dajú využíť na vývar.


Panenka (sviečkovica)

Najkvalitnejšie a najchudšie mäso. Je vhodná prevažne na prípravu minútok a medailónkov.


Môčing

Mäso je prerastené kolagénom (nie tukom, ani blanami). Je vhodná prevažne na varenie, dusenie, vývar a guláš.


Stehno

Mäso má minimum tuku. Je vhodná prevažne na výrobu šuniek, dusenie, minútkovú kuchyňu, na plátkovanie, rezne, na výrobu odrezkov a na údenie. Pri pečení je vhodné ho prešpikovať slaninou.


Celé prasiatko

Mäso je šťavnaté, krehké a takmer bez tuku. Upravuje sa pečením.